1. Jobb // 2. Jobbeskrivning // 3. Ansökan

Business Unit Manager

Ort: Stockholm, Stockholm
Publicerad: 13-10-2014
BeeMobile söker "en ledare som kan leda andra ledare" till ett börsnoterat konsultföretag. Du kommer att sitta i affärsområdets ledningsgrupp, leda och utveckla andra konsultchefer och säljare för ett konsultföretag som är mycket välrenommerat i sin bransch. Du kommer att ansvara för 100 konsulter i ditt arbete och kommer att ha eget resultatansvar - "nästan som att vara VD för ett medelstort konsultföretag".

Arbetsuppgifter:
I din roll som “Business Unit Manager” kommer du att jobba med säljledning, stödja och coacha säljare och konsultchefer, väga och värdera affärsrisker, förhandla och omförhandla avtal, medla, lösa konflikter och flaskhalsar samt genomföra förändringsarbeten. Du kommer att ha eget resultatansvar, med budgetarbete, resultatuppföljning och kvalitetssäkring som rapporteras till Affärsområdeschefen. Du kommer även få chansen att rekrytera och anställa nya säljare och konsultchefer.

Utvecklingsmöjligheter
Här kommer du inte ha tråkigt de närmaste 3-5 åren. Verksamheten skall växa från dagens 120 MSEK/år till ca 200 MSEK/år med en tillväxttakt på 10% per år och en rörelsemarginal på 10%. Här gäller det att få till en tydligare säljledning, en laganda bland alla säljare och konsultchefer för att bättre nyttja säljtiden och framför allt för att samarbeta för att ge kunden den bästa lösningen. Av olika skäl har det ibland funnits intressekonflikter och "revirtänk" som du nu får chansen att göra något åt.

Det är till din fördel om du har erfarenhet av transaktionsorienterad försäljning med snabba ryck och hög aktivitet till mer komplex och lösningsorienterad försäljning med fler kontaktytor, längre säljcykler för att bygga säljkompetens så att säljarna kan känna igen möjligheter inom båda områden, antingen på egen hand eller lämna över till en kollega. Att förstå utmaningarna med helhetsåtagande och projektleverans kommer väl till nytta.

Tillsammans med konsultcheferna får ni klura på problem som "Hur får vi konsulterna att stanna längre, när kunderna headhuntar agressivt?”.

Till din hjälp:
Självklart kommer Affärsområdeschefen att vara med och coacha dig och se till att du snabbt kommer på banan. Du kommer att ha verktyg, mallar och processer att stödja dig emot vid behov samt en väletablerad stödorganisation så att du kan ägna dig åt ledarskap istället för att skriva budgetmallar och processdokument. Du kommer att ha flera högst kompetenta medarbetare att delegera till som kan täcka upp de brister som du eventuellt har. Konsultcheferna du skall leda har lång erfarenhet var till ditt förfogande. Du kommer få friheten att tänka i nya banor, innovera och utveckla din resultatenhet.

Förmåner:
Månadslönen är ca 75 000:-/mån med 30 dagars semester, kollektivavtal och 2 månadslöner som bonus. 13 månadslöner ger 81 250:-/mån, 14 månadslöner ger 87 500:-/mån. På årsbasis är det från 900 000:- till 1 050 000:-. Har du högre lön än så i din nuvarande roll så kommer vi självklart att vara öppna för diskussion.

Efterfrågad kompetens
    •    Konsultchef med ansvar över mer än 75 konsulter (direkt och indirekt) 
    •    P&L ansvar på över 100MSEK inom systemutveckling eller elektronik, mot industrikunder. 
    •    Erfarenhet av säljledning samt att "leda andra ledare"
    •    Förmåga att balansera kortsiktiga och långsiktiga mål
    •    Flytande svenska och engelska

Personliga egenskaper
Kunden söker en person som har sin styrka i säljledning och ledarskap som även är villig att genomföra obligatoriska arbetsmoment som att arbeta på ett större börsbolag innebär. Du skall vara självgående och kunna entusiasmera andra samtidigt som du är tydlig i din kommunikation och vad du förväntar dig av dem.

Utbildning
När du har kommit så här lång i din karriär, spelar det minde roll om du är ingenjör, ekonom eller jurist, men de flesta av dina kollegor kommer att vara ingenjörer, civilingenjörer eller civilekonomer.
Piotr Kundu Piotr Kundu 
Egenföretagare sedan 20 år, konsult sedan 13 år tillbaka, programmerare, säljare, rekryterare, marknadsförare, fembarnspappa och riktigt bra hobbykock. Ring 070 480 1466 eller maila pk@beemobile.se